Таксиметровите услуги в София ще поскъпнат от 1 януари догодина. Цената за

...
Таксиметровите услуги в София ще поскъпнат от 1 януари догодина. Цената за
Коментари Харесай

Вдигат цените на такситата в София от 1-ви януари

Таксиметровите услуги в София ще поскъпнат от 1 януари следващата година. Цената за дневна цена ще бъде от минимум 1,05 лева до  1,78 лева, а нощната ще върви от 1,21 лева минимална до 2,19 лева най-много. Това реши на днешното си заседание Столичният общински съвет, приемайки обновените цени за такситата в София.  

" Ние сме употребявали за база в този момент съществуващите цени и сме предложили те да се актуализират с насъбраната инфлация, прогнозната инфлация за идната година и цената на природния газ, която взе участие като съставен елемент 20% от цената на тези цени. По закон таксиметровите превозвачи сами могат да дефинират своите цени, сред минималните и оптималните в Общинския съвет. В тази обстановка, когато всичко се подвига, част от настояванията на таксиметровия отрасъл за смяна на цените са основателни ", разяснява по-рано по БНР председателят на Комисията по превоз Карлос Контрера. 

Заради Коронавирус рецесията таксиметровите водачи ще заплащат най-малък налог от 300 лв. за идната година. За разликата до 850 лв. ще се чакат обезщетения от страната. 

От Националния таксиметров профсъюз обявиха, че цените, препоръчани от Столичния общински съвет, са под себестойността на услугата, само че разясниха, че засега не възнамеряват митинги. Синдикалистите предупреждават, че новите цени ще доведат до понижаване на такситата в столицата и клиентите ще чакат по-дълго при поръчка на такси. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР